A chatbot ára

Mi az, ami a leginkább befolyásoló tényező egy szolgáltatás igénybevételénél? Bizony az ár! Nincs ez másképp akkor sem, ha a chatbot ára a kérdés!

A vállalkozók többségénél nem csupán az a fontos, hogy egy termék vagy egy szolgáltatás magas minőségű és hasznos legyen az üzlet szempontjából, hanem az is, hogy ár/érték arányban is megfelelő legyen, illetve ki lehessen gazdálkodni a költségeket. Amikor chatbot készítéssel kapcsolatban egy vállalkozó megkeres bennünket, a felmerülő kérdések között bizony élen jár a chatbot ára is.

A chatbot ára nem, de a legtöbb termék ára pontosan meghatározható

Amikor vásárolni megyünk, vagy webshopban rendelünk valamit, a termékeknek egyértelmű, pontosan kifejezett ára van. Ha szolgáltatást rendelünk, vagy veszünk igénybe, akkor nem ennyire kézzelfogható az a bizonyos árcédula. Ennél a pontnál jön képbe a chatbot ára is.

Mielőtt belemennénk a számtani dolgokba, fontos megértenünk egy-egy szolgáltatás, jelen esetben a chatbot árának az alakulását.

Ehhez elsőként fontos tisztáznunk: mi is pontosan a chatbot? Leegyszerűsítve a chatbot egy olyan online szoftver, amely egy beszélgetést szimulál a felhasználó és egy Facebook oldal között a Messenger-en keresztül.

A Ria-Bot chatbot készítő csapata csak Facebook Messenger Chatbotok készítésével foglalkozik, így más chatbotokat külön most nem tárgyalunk.

Chatbot, az új szolgáltatás az online marketingben és értékesítésben

Ugyan a chatbotok már pár éve felütötték a fejüket a magyar vállalkozók körében és részesei lettek az online térnek, mégis… Máig egy olyan terület maradt, amiben tengernyi lehetőség lapul, mégsem haraptak rá úgy igazán.

Ez viszont Neked, aki nem riad meg a fejlesztésektől egy igazán nagy lehetőség, hiszen, ha most vetsz be a harctéren egy chatbotot, az bizony komoly piaci előnyhöz juttathatja a vállalkozásod olyanokkal szemben, akik még csak most állnak csatarendbe.

Szeretnénk, ha a vállalkozások felkapnák a fejüket a chatbotok adta lehetőségekre, de az átütő sikerig még nem jutottunk el.

Ennek részben az is lehet az oka, hogy ugyan a chatbot is képes arra, hogy olyan értékesítési célokat szolgáljon, mint például egy landing page, mégsem annyira csábító, mint egy értékesítési oldal, ahova sokszor igazi élmény belépni.

A weboldalakkal szemben viszont egy chatbot nem annyira látványos. Hiányzik a honlapokról ismert design, nem lehet keresőoptimalizálni, és még csak organikus elérést sem produkál. Vagy mégis???

Egy látványos, organikus elérést garantáló chatbot ára

Bizony, bizony…igaz, hogy a chatbotok nem tudnak olyan látványvilágot teremteni, mint egy weboldal, de koránt sincs miért szégyenkezniük.

A chatbot árát befolyásoló tényezők:

A chatbot design:

A chatbotok megjelenését számos dologgal fel lehet turbózni, ilyenek például az emojik, a GIF-ek, videók és a webview. Ez utóbbi egy olyan megnyíló ablak a Messengeren belül, amely nem hagyja, hogy a felhasználó elhagyja a chatbotot.

A webview elkészítésének az ára ( ami 5-25.000 Forint között mozog) máris közre játszik a chatbot árának meghatározásában.

A chatbot organikus elérése:

Az ugye adott, hogy a legegyszerűbb módszer a chatbot népszerűsítésére a Facebook reklám. Ellenben mi a helyzet akkor, ha nem szeretnél reklámra költeni? A varázsszó: a nyereményjáték!

Egy nyereményjáték is befolyásolja a chatbot árát (plusz egy nyeremény sem árt), de még így is jobb eredményeket lehet vele elérni, mint egy fizetett hirdetéssel. Ugyanis, minél jobb és motiválóbb a játék, annál inkább osztják meg az emberek egymás között.

A chatbot mérete:

Vagyis, hogy mekkora a chatbot terjedelme. Közel sem mindegy, hogy egy chatbotot 3 nap alatt tudunk elkészíteni, vagy 3 hét alatt. Az, hogy mennyire bonyolult, milyen „nagy”, szintén erősen befolyásolja egy chatbot árát.

Egyéb, a chatbot árát befolyásoló tényezők:

A fent felsoroltak mellett mindenképp meg kell említenünk azokat az extrákat, amiket bele lehet építeni egy chatbotba, de befolyásolja majd az elkészült chatbot árát.

Ilyen extrák lehetnek többek között:

  • A chatbot beépítése a weboldalba is
  • Hírlevél szoftverrel való összekötés
  • CRM rendszerrel való összekötés

A felsorolt extrák szintén bonyolultságtól függően érhetnek 10.000-, de akár 30.000 Forintot is.

Egy full extrás chatbot ára

Az eddig felsorolt extrákat még bőven lehetne fokozni, de vegyünk csak át pár egyszerű példát.

Gyakran ismételt kérdések:

Mi az, ami nagyon sok időt vesz el? A sablon kérdések megválaszolása. A legegyszerűbb, és legszükségszerűbb automatizáció, amiben egy chatbot segíteni tud. És még csak nem is ez dobja meg a chatbot árát!

Hisz a mai világban már mindenki felkészült, és rendelkezik összegyűjtött GYIK dokumentummal. Így nekünk csak a struktúrába kell beépítenünk. Ezért ha csak szimplán erre akarja használni valaki a chatbotot (nagy hiba), a chatbot ára megáll 30.000 Ft-nál.

Kiegészítő funkciók:

A gyakran ismételt kérdésekhez jöhet még hozzá egy Rólunk, egy Kapcsolat, esetleg egy Ajánlatkérés funkció. Sokszor érdemes úgy gondolni a chatbotra, mintha egy weboldalt építenénk, csak mindezt beleszőjük egy beszélgetésbe. Így egy sokkal személyesebb, barátságosabb élményt adhatunk a felhasználóknak.

Ha mindezek megvannak egy chatbotban, akkor már komolyabb kategóriáról beszélünk.

Ezeknek a chatbotoknak az ára 100.000 és 200.000 forint között van, hisz komplexitásuk miatt a tervezésük és a kivitelezésük több hetet is igénybe vesz.

A fentiekhez hozzá jön még a nyereményjáték, a megjelenés, a webview is. Ha ezeken felül még az extra lehetőségeket is szeretnél igénybe venni, akkor a chatbot ára értelemszerűen már közelít a 300.000 forinthoz.

A chatbot árát befolyásolható extrákról itt olvashatsz bővebben: Chatbot készítés extrákkal.

Nálunk a tervezés nem dobja meg a chatbot árát!

A fentiekből láthatod, hogy a chatbot árának a kiszámolása egy elég komplex feladat, hiszen számos összetevőből épül fel. De!! Nálunk a chatbot tervezése biztos nem dobja meg a chatbotod költségeit, mert teljesen ingyen elvégezzük Neked!

Elég megadnod a Facebook oldalad és a weboldalad elérhetőségeit, valamint (ha vannak) a chatbotoddal kapcsolatos elképzeléseidet, és mi teljesen ingyenesen készítünk Neked egy chatbot tervezetet, valamint mellékelünk egy elsődleges árajánlatot, valamint kivitelezési időt!

Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!

CHATBOTOT SZERETNÉK
4.7 (94.29%) 14 szavazat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.